Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@19:26:58 GMT

امنیت غذایی زائران اولویت رستوران‌داران

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۶۶۶۶۰

امنیت غذایی زائران اولویت رستوران‌داران

خاطر زائر و مسافر که از خورد و خوراکش راحت باشد بی‌شک سفرش به مشهد برایش سفری به یادماندنی خواهد بود. کیفیت غذا البته در اولویت است و سالم بودن آن تضمین سلامت جان زائر و مسافر. 

رعایت نرخ‌نامه‌های مصوب و در زمان کنونی که ویروس کرونا همچنان میهمان ناخوانده همه‌جاست رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی بر میزان رضایت مسافرانی که به مشهد سفر می‌کنند و قصد استفاده از رستوران‌ها و غذاخوری‌های شهر را دارند خواهد افزود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظارت و سرکشی، حربه‌ای مناسب برای مقابله با آن دسته از سودجویانی است که حتی از دلالی جان مردم ترسی ندارند. برنامه‌ریزی برای پرداختن به این موضوع آن هم در تعطیلات کوتاه‌مدت نوروزی به نسبت تابستان امری ضروری و غیرقابل اجتناب به نظر می‌رسد.

همچنان که ذکر شد امنیت غذایی مسافران یک منطقه همواره از اهمیت بالایی برخوردار است اما در شهری چون مشهد اهمیت این موضوع چند برابر شده و در صورت بروز مشکلی برای زائران، تبعات مختلفی دارد؛ برهمین اساس می‌توان گفت بی‌تردید نظارت بر حوزه تغذیه زائران در مشهد و به‌ویژه در محدوده هسته مرکزی شهر اولویتی انکارناپذیر است.

نظارت در اولویت 

رئیس اتحادیه رستوران‌داران مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار ما در این باره گفت: از ابتدای اسفند طرح ویژه‌ای برای بازرسی و سرکشی از رستوران‌های سطح شهر آغاز شده است.
حسن امیریان افزود: به طور متوسط هر شب بین 12 تا 15 واحد صنفی در مجموعه صنف ما مورد سرکشی قرار می‌گیرد و از نزدیک شرایط کار همکاران در رعایت مسائلی از جمله کیفیت و کمیت غذا، نرخ‌نامه‌های مصوب و نیز رعایت کامل موازین بهداشتی رصد می‌شود.

وی اظهار کرد: در بین 30 رستورانی که بازرسی از آن‌ها صورت گرفته پنج مورد ایرادهایی داشتند که دو مورد از آن‌ها منجر به بسته شدن واحد صنفی شد و سه مورد دیگر نیز تعهد کتبی در رفع مشکلات تا چند روز آینده دادند که در صورت پا برجا بودن موارد مورد تذکر، با این سه واحد برخورد جدی‌تری خواهد شد.

رئیس اتحادیه رستوران‌داران مشهد در پاسخ به پرسشی در خصوص چندگانگی قیمت‌ها بابیان اینکه نرخ‌نامه‌های جدید از حدود چهار ماه پیش ابلاغ شده است، افزود: در حالی این نرخ‌نامه داده شده که آن زمان برنج ایرانی کیلویی 55هزار تومان و گوشت 110هزار تومان بود، اما در حال حاضر براساس فاکتوری که برخی از همکاران برای من فرستادند برنج به 92هزار و گوشت به 155هزار تومان در هر کیلو رسیده؛ با وجود این، هنوز نرخ‌نامه همان نرخ‌نامه قبلی است و نرخ جدیدی ابلاغ نکردیم.

امیریان همچنین گفت: رستوران‌داران موظف به الصاق نرخ‌نامه بالای سر صندوق‌دار و در دید عموم هستند و مردم می‌توانند چنانچه تخلفی مشاهده کردند با اتحادیه تماس بگیرند و گزارش دهند. ضمن اینکه اگر واحد صنفی نرخ‌نامه نداشته باشد قطعاً مورد تأیید ما نیست و از مردم درخواست داریم این‌گونه موارد را به ما گزارش دهند تا نسبت به برخورد با آن‌ها با همکاری مراجع قضایی اقدام شود.
نکته قابل توجه دیگر اینکه همه رستوران‌ها بایددستورالعمل‌های بهداشتی موردنظر ازجمله استفاده از ماسک، ضدعفونی محیطی، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، داشتن نماد ویژه کیوآرکد و پذیرش میهمانانی که دو دز واکسن تزریق کرده‌اند را نیز مدنظر قرار دهند چرا که این موارد نیز با حساسیت بالایی رصد خواهد شد.

تشدید نظارت‌ها در محدوده حرم مطهر

وی در پاسخ به این پرسش که برنامه اتحادیه برای نظارت ویژه بر رستوران‌های اطراف حرم مطهر رضوی در تعطیلات عید نوروز چیست، گفت: بحث نظارت بر واحدهای صنفی اطراف حرم مطهر همیشه از جمله دغدغه‌های ما بوده و هست، برای همین موضوع چهار بازرس در اطراف حرم داریم که به صورت دوره‌ای تمام رستوران‌های این محدوده را بازرسی و کنترل می‌کنند.علاوه بر این برای ایام تعطیلات نوروزی برنامه ویژه‌ای برای کنترل بیشتر نیز در نظر داریم تا زائرانی که به مشهد سفر می‌کنند دغدغه‌ای بابت سلامت خود در حوزه تغذیه نداشته باشند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: امنیت غذایی رستوران داران مشهد رستوران داران رستوران ها نرخ نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۶۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک شرکت نیشکر به گندم کاران در مقابل سیلاب

روابط عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی : خوزستان، به‌عنوان «استانی که نان ایران را می‌دهد»، با سهم ۲۰ درصدی از تولید گندم، نقشی حیاتی در امنیت غذایی کشور دارد. این استان با تولید سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن گندم، نان ۱۱ میلیون نفر را تأمین می‌کند. حجم تولید گندم در این خطّه، به گفته مسئولین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان، ۲ برابر نیاز خوزستان است و این امر سبب شده تا این استان قطب اول تولید گندم شناخته شود.

خوزستان، به‌عنوان «استانی که نان ایران را می‌دهد»، با سهم ۲۰ درصدی از تولید گندم، نقشی حیاتی در امنیت غذایی کشور دارد. این استان با تولید سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تُن گندم، نان ۱۱ میلیون نفر را تأمین می‌کند. حجم تولید گندم در این خطّه، به گفته مسئولین مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان، ۲ برابر نیاز خوزستان است و این امر سبب شده تا این استان قطب اول تولید گندم شناخته شود.

گندم، این محصولی راهبُردی، نقش کلیدی در تأمین امنیت اقتصادی کشورها و تولید بسیاری از کالاهای ضروری دیگر در دنیا دارد. در ایران نیز این محصول به‌عنوان «قوت اصلی»، نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی ایفا می‌کند و به همین دلیل، وزارت کشاورزی توجه ویژه‌ای به توسعه کشت گندم در کشور دارد.

همزمانی برداشت گندم با باران اردیبهشتی خوزستان

هرگونه خسارت در تولید گندم به‌عنوان حلقه آغازین زنجیره غذایی، می‌تواند امنیت غذایی را به خطر انداخته و وابستگی به واردات را افزایش دهد. باتوجه‌به هم‌زمانی بارندگی‌های سیل‌آسا در اردیبهشت‌ماه با فصل برداشت گندم در خوزستان، خطر بروز خسارات سنگین به مزارع این استان وجود داشت. به همین دلیل، تمهیداتی برای جلوگیری از خسارت به گندمزارها اندیشیده شد تا سفره‌های مردم همچنان از نان گندم مرغوب خوزستان بهره‌مند باشد.



سازماندهی امکانات و تجهیزات نهادها و دستگاه‌های استان از جمله شرکت توسعه نیشکر، سپاه حضرت ولی‌عصر‌(عج)، قرارگاه کربلا و… برای کمک به برداشت و جمع‌آوری گندم کشاورزان پیش از شروع بارندگی‌ها و انتقال آن به مکان‌های ایمن، یکی از این تمهیدات بود که به گفته معاون امور عمرانی استانداری خوزستان به‌خوبی انجام شد تا کشاورزانی که نان مردم در بارندگی‌ها آجر نشود و امنیت غذایی کشور هم به خطر نیفتد.

نیشکر ایستاده در کنار کشاورزان

در این میان، شرکت توسعه نیشکر از جمله ارگان‌های بود که با بسیج امکانات و نیروی انسانی خود، به یاری کشاورزان مناطق پیرامونی خود شتافت و در برداشت و جمع‌آوری محصول گندم و انتقال آن به مکان‌های امن، مشارکت فعالانه‌ای داشت.

در این زمینه، دکتر عبدعلی ناصری، مدیرعامل این شرکت، در سخنانی به جایگاه مهم استان خوزستان در بخش کشاورزی ایران اشاره کرد و گفت: این استان با تولید محصولاتی نظیر نیشکر و گندم، قطب کشاورزی کشور محسوب می‌شود و هرگونه آسیب و خسارت به این محصولات راهبردی، امنیت غذایی و اقتصادی کشور را به خطر می‌اندازد.

وی با اشاره به اقدامات این شرکت برای کاهش خسارات ناشی از بارندگی‌ها به مزارع گندم، اظهار امیدواری نمود که شاهد کمترین آسیب به کشاورزان منطقه باشیم. وی همچنین تأکید کرد که صنعت نیشکر، به‌عنوان بزرگ‌ترین بخش کشاورزی کشور، همواره در کنار کشاورزان منطقه است و در شرایط بحرانی نیز از هیچ تلاشی برای یاری رساندن به آنها دریغ نخواهد کرد.

روستایی که گندم خود را به یاری نیشکر نجات داد

روستای «بیوض» در بخش اسماعیلیه اهواز، یکی از مناطقی است که در این بارندگی‌ها با چالش انبارداری گندم روبرو شده بود. به گفته مدیرعامل توسعه نیشکر، این شرکت با یاری کشاورزان، به‌موقع به کمک آن‌ها آمد و با استفاده از تجهیزات خود، گندم‌های دپو شده در این روستا را به انبارهای ایمن منتقل نمود. این اقدام به‌موقع، از بروز خسارت‌های سنگین به این محصول جلوگیری کرد.
در سایر روستاهای پیرامونی طرح‌های هشت‌گانه نیشکری نیز این شرکت با همکاری و مشارکت ستاد مدیریت بحران استانداری خوزستان با برداشت و انتقال سریع گندم‌ها، نقش مهمی در کاهش خسارت‌ها داشته است.

نیشکری که گندم زیر کشت برده است

همراهی توسعه نیشکر با کشاورزان منطقه در برداشت گندم و تلاش برای جلوگیری از خسارت به گندم‌زارها در حالی صورت می‌گیرد که این شرکت خود نیز در راستای سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقای امنیت غذایی و همچنین تناوب کشت، بیش از پنج هزار هکتار از اراضی آیشی را زیر کشت گندم برده و این روزها در حال برداشت مکانیزه این محصول است.

مدیرعامل توسعه نیشکر با اشاره به برداشت محصول گندم در اراضی آیشی نیشکر، اظهار داشت: علاوه بر کمک به کشاورزان زحمتکش منطقه در برداشت و جمع‌آوری محصول گندم، تدابیر لازم برای جلوگیری از هرگونه خسارت به مزارع گندم این شرکت نیز اندیشیده شده است تا شاهد برداشت محصولی با کیفیت مطلوب باشیم.

همچنان در مسیر خودکفایی

تلاش‌های شبانه‌روزی و تدابیر اندیشیده شده در برداشت گندم، بار دیگر نقش بی‌بدیل این استان در تامین سفره‌های غذایی کشور را به اثبات رساند. خوزستان، با عنوان سرزمینی که نان ایران را می‌دهد، با به حداقل رساندن خسارت‌های ناشی از بارندگی همچنان در مسیر پویایی و خودکفایی در تولید این محصول استراتژیک گام برمی‌دارد.

دیگر خبرها

  • چگونگی نظارت بر کیفیت محصولات غذایی تولیدی در کارگاه‌ها و مشاغل خانگی
  • اعزام ۸۰ نفر از خادمیاران و جوانان بهادران به مشهد مقدس
  • کمک شرکت نیشکر به گندم کاران در مقابل سیلاب
  • اعلام امادگی۳ هزار ۵۰۰زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • ثبت‌نام ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • حفظ سلامت حجاج در حج تمتع اولویت هلال‌احمر است
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می‌شود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود
  • اعلام آمادگی ۳ هزار و ۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت