Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@02:11:58 GMT

شیشلیک شاندیز چیست؟

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۷۱۲۲۷

شیشلیک شاندیز چیست؟

باید گفت که شاید شیشلیک لذیذترین کباب موجود در منوی غذایی ایرانیان است. - اخبار بازار -

شیشلیک که از گوشت دنده و راسته گوسفندی تهیه می‌شود، به شیوه‌ای خاص و بسیار تکنیکی و سخت، کباب می‌شود تا در سینی ناهار یا شام بر سر سفره شما قرار بگیرد.

همیشه اسم شیشلیک با منطقه شاندیز که در نزدیکی مشهدالرضا قرار دارد، پیوند می‌خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منطقه‌ای که نخستین بار نیز شیشلیک را به ایران معرفی کرده است و همیشه لذیذترین شیشلیک ایران را ارائه کرده است. اما شیشلیک شاندیز چیست؟

دلایل شهرت شیشلیک شاندیز

اما چه چیزی باعث شده است که شیشلیک شاندیز چنین شهرتی را از آن خود کند؟ در این مقاله سعی داریم که به این سؤال پاسخی درخور توجه بدهیم.

راز شیشلیک شاندیز

راز پخت یک شیشلیک درجه یک، هنوز در میان سرآشپزهای شاندیزی مانده است و کمتر کسی هست که بتواند به کیفیت شاندیزی‌ها این کباب مخصوص را تهیه کند. در میان افراد شاندیزی نیز همچنان افراد خاصی هستند که از راز و فوت استادی ساختن یک شیشلیک درجه یک اطلاع دارند و این راز را به بقیه افراد نمی‌گویند.

گوشت تازه و درجه یک شیشلیک شاندیز

شاندیز یک منطقه ییلاقی و خوش آب و هواست. به همین علت همیشه دامداری یک شغل بسیار مهم در این منطقه به شمار می‌رود.

در این منطقه همیشه گوشت درجه یک وجود دارد و دقیقاً به سبب این، همواره از گوشت تازه و درجه یک بره برای طبخ شیشلیک استفاده می‌شود. افراد حرفه‌ای و سرآشپزان حاذق شاندیز، گوشت خود را از گله‌ داران خاص تهیه می‌کنند که از کیفیت غذای دام آنان اطلاعات کامل دارند.

دورچین

همیشه در کنار شیشلیک، دورچین اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. استفاده از دورچین محلی، اعم از ترشی‌ها، کره‌ها و دوغ و ماست شاندیز، تأثیر بسیار زیادی در تجربه خوردن یک شیشلیک درجه یک دارد و شاندیز از این نظر یکی از بهترین فضاهای ممکن است.

آب و هوا

آب و هوا و وجود باغ‌های بسیار عالی و باکیفیت نیز از مهمترین عوامل تأثیرگذار در تجربه مصرف شیشلیک است و هیچ فضایی در این مورد بهینه ‌تر از منطقه شاندیز در مشهد نیست.

این مطلب به این دلیل است که تمام باغ‌ها و رستوران‌های این منطقه، در طول سالیان متمادی که شیشلیک در اختیار مردم قرار داده‌اند به خوبی می‌دانند که چه فضایی را برای یک تجربه عالی شیشلیک در اختیار مشتریان خود قرار دهند.؛ تجربه‌ای که در هیچ جایی جز شاندیز یافت نمی‌شود.

رستوران های شیشلیک شاندیز

با این اوصاف، همواره افرادی که به دنبال تجربه گذراندن یک وعده غذایی عالی در این ییلاق مشهور هستند، دچار سردرگمی در انتخاب رستوران مورد نظر خود می‌شوند. به همین علت سعی داریم تعدادی از رستوران‌های شناخته شده و صاحب سبک در پختن شیشلیک را در لیست زیر در اختیار شما قراردهیم.

رستوران باغ دربار

رستوران باغ دربار (www.baghedarbar.com) که به تازگی در شاندیز افتتاح شده است، تجربه‌ای خاص و بی‌نظیر از خوردن شیشلیک را در اختیار همه افراد قرار داده است. سرآشپز این رستوران، آقای اکبر ایزدی، فرزند مبدع شیشلیک ایران حاج حسین ایزدی، است که به بهترین سرآشپز شیشلیک در شاندیز معروف است.

همه افرادی که به صورت دائمی شیشلیک می‌خورند، قطعاً اسم اکبر ایزدی را در خاطر خود همراه با رستوران سابق او، یعنی ارم، شنیده‌اند.

 

رستوران ارم

این رستوران که از قدیمی‌ترین رستوران‌های شاندیز است، همچنان در سبک سنتی سرو شیشلیک، در میان مردم مشهد شناخته شده است.

رستوران صفدری

این رستوران نیز از رستوران‌های مشهور مشهد است که دارای چندین شعبه در ایران است و به شیوه‌ای مدرن و خارج از چارچوب سنتی، غذا را در اختیار افراد می‌گذارد

از دیگر رستوران‌های مطرح مشهد و شاندیز نیز می‌توان به مهستان، راستگو، پسران کریم و ... اشاره کرد.

در این مطلب سعی کردیم در مورد شیشلیک شاندیز و رستوران های سرو کننده آن برایتان صحبت کنیم. امیدواریم این اطلاعات بدردتان بخورد و در سفر خود به مشهد و شاندیز مورد استفاده تان قرار بگیرد. شاد و سالم باشید !

"این مطلب تبلیغاتی است"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ۸ ۴۲ درصد ۳ ۴۶ درصد شیشلیک شاندیز یک شیشلیک درجه یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۱۲۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر روز قهوه بخوریم یا نه؟

به گزارش خبرآنلاین ؛یک فنجان قهوه در روتین صبحگاهی بسیاری از مردم گنجانده شده است و قبل از اینکه حتی به انجام کار دیگری فکر کنند، آن را می نوشند و برای دیگران، هیچ چیز مانند یک دمنوش سرد یا لاته در وسط روز برای غلبه بر احساس خواب آلودگی نمی تواند باشد.

سلامت نیوز در خبری نوشت:طبق وزارت کشاورزی، قهوه منبع طبیعی فسفر و منیزیم است؛ این نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان ها است که می تواند فواید سلامتی چشمگیری داشته باشد.

اگر شما یکی از افرادی هستید که هر روز قهوه می نوشید و به این فکر می کنید که این عادت چه بلایی سر بدن شما می آورد، به خواندن ادامه دهید تا در مورد این موضوع مهم بیشتر بدانید.

فواید قهوه برای سلامتی

بسته به نحوه سرو، قهوه می تواند اثرات بسیار شگفت انگیزی برای سلامتی داشته باشد:

انرژی بیشتر

دانه های قهوه حاوی کافئین است، یک محرک طبیعی که می تواند به شما کمک کند انرژی بیشتری داشته باشید. به طور خاص، این ترکیب سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‌کند و به افراد کمک می‌کند تا کمی بیشتر حرکت کنند.

گوارش بهتر

نوشیدن یک فنجان قهوه یا هر نوشیدنی حاوی کافئین می تواند انرژی شما را افزایش دهداما همچنین ممکن است احساس نیاز به اجابت مزاج و دفع ادرار را در شما ایجاد کند.

ثابت شده است که مصرف قهوه تحرک کولون یا حرکتی که در دستگاه گوارش شما رخ می دهد را تحریک می کند و برخی از داده‌های منتشر شده در Nutrients در سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که نوشیدن قهوه به لطف این تحریک تحرک روده بزرگ، میل به اجابت مزاج را در حدود یک سوم جمعیت افزایش می‌دهد.

خلق و خوی بهتر

بسیاری از دوستداران قهوه موافق هستند که یک فنجان قهوه خوب بلیط خوشبختی است.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ منتشر شده در مجله فیزیولوژی و فارماکولوژی پایه و بالینی نشان داد که بزرگسالان سالم ۳۰ دقیقه پس از مصرف کافئین خلق و خوی بهتری را تجربه کرده اند. علاوه بر این، نوشیدن قهوه معمولی منجر به بهبود خلق و خوی بیشتر و قابل توجهی نسبت به نوشیدن نوشیدنی بدون کافئین شد.

کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر

قهوه همچنین حاوی تعدادی ترکیبات پلی فنلی فعال زیستی است که ممکن است از جنبه های خاصی از سلامت ما، از جمله سلامت مغز ما حمایت کند و برخی از شواهد منتشر شده در سال ۲۰۲۱ در مجله بین المللی علوم مولکولی نشان می دهد که مصرف قهوه ممکن است با کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری های عصبی مانند بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و زوال عقل مرتبط باشد.

کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی

آیا باور دارید که نوشیدن قهوه به سلامت قلب شما کمک کند؟ بر اساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که در مجله شیمی کشاورزی و مواد غذایی منتشر شد، مصرف معمول ۳ تا ۵ فنجان قهوه در روز با کاهش ۱۵ درصدی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.

عملکرد بهتر تیروئید

مطالعه ای در سال ۲۰۲۳ که در مجله تغذیه منتشر شد، ارتباط بالقوه ای بین مصرف متوسط کافئین و بهبود عملکرد تیروئید در میان افراد مبتلا به اختلالات متابولیک نشان داد.

به طور خاص، مصرف کافئین بین ۹.۹۷ و ۲۶۴.۹۷ میلی گرم در روز به طور مثبتی با سطح سالم هورمون محرک تیروئید مرتبط بوده است.

خطرات احتمالی

واضح است که مصرف قهوه با برخی از مزایای بسیار چشمگیر مرتبط است اما قهوه نوشیدنی مناسبی برای همه نیست.

اضطراب

بر اساس تحقیقات سال ۲۰۲۰ که در Nutrients منتشر شده است، مصرف بیش از حد کافئین با افزایش خطر ابتلا به اضطراب مرتبط است. مطالعه دیگری که در سال ۲۰۲۱ در Cureus برای ارزیابی دانشجویان منتشر شد، نشان داد که مصرف بیشتر کافئین با اضطراب و همچنین با اختلالات خواب و اشتهای ضعیف مرتبط بوده است.

افزایش خطر شکستگی

به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، پوکی استخوان ضعیتی است که تقریباً ۲۰٪ از زنان بالای ۵۰ سال را تحت تأثیر قرار می دهد. ابتلا به پوکی استخوان می تواند خطر شکستگی استخوان را در افراد افزایش دهد که می تواند کیفیت زندگی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

بر اساس برخی داده ها، مصرف قهوه با اثرات منفی بر سلامت استخوان همراه است. یک بررسی سیستماتیک و متاآنالیز منتشر شده در سال ۲۰۲۲ در Osteoporosis International نشان داد که ممکن است یک رابطه وابسته به دوز مصرف قهوه و بروز شکستگی لگن وجود داشته باشد، به این معنی که هر چه قهوه بیشتر مصرف شود، خطر شکستگی بیشتر می شود.

عوارض احتمالی بارداری

سازمان های متخصص، مانند کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان، پیشنهاد می کنند که مصرف روزانه ۲۰۰ میلی گرم کافئین در دوران بارداری خوب است. با این حال، شواهد جدید نشان می دهد که حتی کمی کافئین ممکن است با خطراتی همراه باشد.

یک متاآنالیز در سال ۲۰۲۱ که در BMJ Evidence-Based Medicine منتشر شد، نشان داد که از ۱۷ متاآنالیز، ۱۴ تای آنها نشان داد که مصرف کافئین در دوران بارداری با افزایش خطر سقط جنین، مرده زایی، وزن کم هنگام تولد مرتبط بوده است.

هنگام تعیین اینکه آیا کافئین برای مصرف در دوران بارداری بی خطر است، همیشه به طور پیش فرض به توصیه پزشک خود عمل کنید.

فشار خون بالا

مصرف منظم قهوه اغلب با اثرات مثبت و منفی بر فشار خون همراه است.

در حالی که مصرف کوتاه مدت ممکن است باعث افزایش جزئی و موقتی در فشار خون شود، مطالعاتی مانند مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۲ در فشار خون منتشر شد، نشان می‌دهد که مصرف طولانی‌مدت قهوه منجر به افزایش مداوم یا خطر ابتلا به فشار خون بالا نمی‌شود.

با این وجود، پاسخ‌های فردی به قهوه ممکن است متفاوت باشد و کسانی که شرایط سلامت خاصی دارند یا مستعد ابتلا به فشار خون هستند باید با یک متخصص مشورت کنند.

وابستگی

از آنجایی که کافئین موجود در قهوه یک داروی محرک است، کسانی که به طور معمول کافئین را از قهوه، چای یا هر چیز دیگری می نوشند، ممکن است وابستگی فیزیکی، عاطفی و روانی به آن پیدا کنند. علاوه بر این، مصرف کنندگان قهوه ممکن است سندرم ترک کافئین را تجربه کنند که می تواند منجر به سردرد و سایر اثرات نامطلوب شود.

چه افرادی نباید قهوه بخورند؟

الیزابت شاو، متخصص تغذیه جهانی می گوید: «تحقیقات نشان می دهد که مصرف متوسط قهوه (معمولاً ۳ تا ۴ فنجان در روز) در افراد سالم خطر قابل توجهی برای سلامتی ندارد و ممکن است در واقع فوایدی را به همراه داشته باشد.

او افزود: «به یاد داشته باشید، هر چند تغذیه شخصی کلیدی است و اینکه چگونه کافئین به صورت فردی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد بسیار گسترده است. اگر به کافئین حساس هستید، تعداد فنجان قهوه خود را حداکثر یک یا دو فنجان نگه دارید.»

در حالی که قهوه فواید متعددی برای سلامتی دارد، افراد خاصی باید آن را محدود کنند یا از آن اجتناب کنند. این شامل افراد دارای معده حساس یا افرادی که مستعد ابتلا به بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) هستند، می شود، زیرا کافئین می تواند تولید اسید را تحریک کند.

کسانی که باردار هستند و همچنین افراد مبتلا به اختلالات خواب، اضطراب یا کمبود آهن یا کم خونی ناشی از فقر آهن نیز ممکن است بخواهند مصرف خود را محدود کنند، زیرا قهوه می تواند جذب آهن را مهار کند.

در نهایت، بر اساس بررسی سال ۲۰۲۱ منتشر شده در Pharmaceuticals اگر داروهایی برای درمان اختلالات تیروئید مصرف می‌کنید، مانند لووتیروکسین، مهم است که قهوه را محدود کنید یا از آن اجتناب کنید، زیرا می‌تواند با این دارو تداخل داشته باشد،

سوالات متداول

مزایا و معایب قهوه چیست؟

قهوه مزایا و معایب خود را دارد. از جنبه مثبت، قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است که ممکن است فوایدی مانند تقویت عملکرد مغز و کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری از جمله آلزایمر و پارکینسون را ارائه دهد.

با این حال، قهوه دارای معایبی نیز می باشد، مانند ارتباط آن با افزایش خطر بی خوابی و اضطراب در میان برخی افراد.

آیا نوشیدن هر روز قهوه برای شما مضر است؟

نوشیدن قهوه هر روز بد نیست. مگر اینکه توسط پزشک به شما توصیه شده باشد که مصرف را به دلایل خاص پزشکی محدود کنید (مانند بارداری یا اگر زن هستید و به شما گفته شده است که خطر شکستگی بالایی دارید).

آیا بهتر است قهوه ننوشیم؟

برای افراد به طور کلی سالم، اگر از نوشیدن قهوه لذت می برند، ادامه این کار بی خطر به نظر می رسد، تا زمانی که بیش از حد قهوه ننوشند.

سالم ترین راه برای نوشیدن قهوه چیست؟

بهترین گزینه این است که آن را ساده و بدون هیچ گونه قند یا چربی اضافه میل کنید. اگر این امکان پذیر نیست، افزودن مقداری شیر ۲ درصد، شیر جو دوسر یا سایر جایگزین های لبنی کم قند می تواند مقداری بافت خامه ای و مغذی به مخلوط اضافه کند بدون اینکه مقدار زیادی چربی یا شکر همراه داشته باشد.

نوشیدن چند فنجان قهوه در روز مفید است؟

به طور متوسط، حداکثر ۳ تا ۴ فنجان قهوه در روز یا تقریباً ۴۰۰ میلی گرم کافئین، برای اکثر بزرگسالان بی خطر در نظر گرفته می شود و می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.

با این حال، تحمل فردی ممکن است متفاوت باشد، و اثرات بالقوه سلامتی می تواند به عوامل مختلفی مانند سن، شرایط سلامت موجود و سبک زندگی بستگی داشته باشد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904354

دیگر خبرها

  • هشدار فرماندار طرقبه-شاندیز به گردشگران برای احتمال وقوع سیلاب
  • هر روز قهوه بخوریم یا نه؟
  • عدالت اجتماعی برای شب بازارهای مشهد، دردسرساز شد 
  • چرا نباید از فروشنده‌های سیار غذا خرید؟
  • واگذاری هزار قطعه زمین در بم
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می‌شود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود
  • سیگار کشیدن چگونه به قلب آسیب وارد می‌کند؟